fbpx

#23. GEORGE LEMNARU, Green Horse Games. Povestea studioului de gaming cumpărat de Miniclip

Podcastul Neascultătorii este susținut de Banca Transilvania


În acest episod aflăm totul despre povestea lui George Lemnaru, CEO & Co-fondator al studioului românesc de gaming Green Horse Games, cumparat de compania Miniclip . 

Vorbim despre industia de gaming din România, despre cum creezi comunități folosind jocuri, cum atragi investiții în această industrie, de ce să ții cont atunci când vrei să construiești un joc și, nu în ultimul rând, despre cum au ajuns să fie cumpărați de Miniclip în proporție de 66%.

George: ”Le-am spus la toți uitându-mă la rezultate că o să creștem de șapte ori până la finalul anului. Am crescut de 9 ori.”
”Dorința de a te juca este strâns legată cu dorința de a învăța.”
”Cu Football Rivals, am schimbat perspectiva jucătorului.”

Finanțări:
– o runda angel, în 2013 de la Mălin Ștefănescu 
– o investitie de la fondul Catalyst în 2014. 

În 2020 jocurile Green Horse Games au generat venituri de aproximativ 4 milioane de euro, iar acestea sunt în creștere pentru 2021. 

Despre Green Horse Games

Green Horse Games a fost înființată în 2013 de antreprenorii George Lemnaru și Alex Stroe. În 2019, Green Horse Games a avut venituri de aproximativ 800.000 de euro. În 2020 jocurile dezvoltate au generat o creștere de aproximativ cinci ori a veniturilor, față de 2019.

Web: https://www.greenhorsegames.com/

Despre Miniclip

Miniclip este unul dintre liderii globali în jocurile digitale care are misiunea de a dezlănțui jucătorul din fiecare persoană. Compania dezvoltă, publică și distribuie jocuri către un public format din peste 200 de milioane de utilizatori activi, în fiecare lună, pe platformele mobile, sociale și online.

Contactează-l pe George:
https://www.linkedin.com/in/georgelemnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *