fbpx

#25. RADU GEORGESCU, GECAD Ventures/ Seedblink. Ce a învățat un investitor care a fondat 37 de companii ca antreprenor

Podcastul Neascultătorii este susținut de Banca Transilvania


În acest episod l-am avut invitat pe Radu Georgescu, Founding Partner Gecad Ventures & Chairman of the Board Seedblink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din România. 

Pentru că și eu îmi doresc să listez startup-ul meu, Eventmix, pe platforma Seedblink, am fost curios să aflu mai multe de la Radu despre viitorul platformei, cui se adresează, care sunt criteriile după care un startup se listează sau nu pe platformă și despre cum să ai o listare de succes. Am fost cu atât mai curios cu cât Seedblik a ridicat recent o rundă de 3 milioane de Euro, din care 1,1 milioane Euro pe propria platformă, în doar 16 minute de la listare!

De asemenea, cu o experiență acumulată din 37 de companii fondate ca antreprenor, Radu ne dă câteva direcții despre ce ar trebui să facă un start-up ca să atragă bani, ne spune părerea lui despre drumul extraordinar parcurs de UiPath și menționează câteva trenduri de viitor privind domeniul  tech.

Sfatul meu este să stai pe fază până la final pentru că a fost o discuție plină de resurse pentru orice antreprenor, indiferent de experiența sa.

”Investiția într-un start-up este destul de loterie. Startup-urile, oricât de mult te-ai uita la ele și cât ți-ai da cu presupusul, statistica ne arată că o parte mare mai degrabă ratează. E o loterie dacă investești într-un startup.”

”La Seedblink, startup-urile și companiile vin și discută în principiu cu un deal captain care trebuie să sponsorizeze deal-ul respectiv. Foarte multe nu reușesc să convingă.”

”Dacă discuți din postura de potențial investitor cu un antreprenor care a avut două experiențe, una de fail și una de succes, este clean investment case.”

Despre Seedblink

SeedBlink este o platforma de equity crowdfunding pentru generația nouă de business-uri, care caută surse noi de finanțare pentru ideea lor, oferind acestora accesul la comunități de investitori pasionați, care să le susțină ambiția și cu care să împărtășească succesul.

Website:

https://seedblink.com/

Contactează-l pe Radu:

https://www.linkedin.com/in/radugeorgescu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *